Financiële check

Bij het aankopen van een woning zijn er veel keuzes te maken. Behalve het kiezen hóe u wilt wonen, zoals type en bouwnummer, aantal slaapkamers en keuken, is het natuurlijk ook van belang om tijdig uw financiële ruimte te verkennen.

Want wat betekent de aankoopsom van uw droomhuis voor de maandlasten? Is er nog ruimte voor meer- en minderwerk? Hoeveel kunt u financieren met een hypotheek? Daarom vragen we u om bij uw inschrijving voor Mastland Breda een financiële check toe te voegen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar vergroot uw kansen bij het toewijzen van de woningen ten opzichte van de inschrijvers zonder financiële check. 

Wat houdt een financiële check in?

De financiële check laat u uitvoeren door een erkend hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur. Hierbij wordt op basis van uw financiële gegevens bepaald of de aankoop van één van de nieuwbouwwoningen van Mastland Breda financieel haalbaar is voor u. Uw adviseur bevestigt dit schriftelijk in een brief. Deze brief kunt u uploaden bij uw inschrijving. Het format voor deze brief is ‘hier’ te vinden. Hierbij is het van belang dat de financiële check niet ouder mag zijn dan 3 maanden. We hebben uitsluitend een bevestiging nodig van de erkend hypotheekverstrekker/ hypotheekadviseur. Het is niet nodig om deze te onderbouwen met uw financiële gegevens. Let op, een uitdraai van een berekening van een online hypotheekcalculator is niet voldoende. 

Wat kost een financiële check?

Over het algemeen is een eerste gesprek bij een hypotheekadviseur vrijblijvend. Voor de bank waarmee wij samen werken, Rabobank, is dit eerste gesprek kosteloos. Vraag vooraf aan uw financieel adviseur of er kosten in rekening worden gebracht, dan komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Waar kan ik een financiële scan laten uitvoeren?

Belangrijk is dat u het format gebruikt en de check bij een erkende bank of financieel adviseur laat uitvoeren. Om snel en goed inzicht te krijgen in het antwoord op dergelijke vragen werken wij als ontwikkelaar samen met Rabobank.

Deze bank is volledig op de hoogte van alle ins en outs van het project ‘Mastland Breda’ en kunnen u op maat adviseren over wat er allemaal komt kijken bij het financieren van uw toekomstige woning.

Voor een afspraak/ opstart financiële check kunt u rechtstreeks contact opnemen met:

Rabobank

Ankie Gosenson – Leenaarts        
06 20264661

Of kijk op: www.rabobank.nl/nieuwbouw